Asus Padfone Infinity erhåller liten uppdatering i ett stort paket [Notis]

Löser Wi-Fi-buggen i 5 GHz-bandet

Postat:
12:06 - 2013-09-19
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
3

När Swedroid för några månader sedan recenserade Asus Padfone Infinity blev vi på det stora hela mycket imponerade och sammanfattade telefonen som en seriös utmanare till de mer namnkunniga konkurrenterna från Samsung, Sony och HTC. Padfone Infinity imponerade med bra prestanda och ett rappt och mestadels omodifierat gränssnitt samt en smått fantastisk bygg- och materialkvalité.

Allt var dock inte frid och fröjd. Bland mjukvarubuggarna vi stötte på var avsaknaden av stöd för 5 GHz-bandet via Wi-Fi en av de mer påtagliga. Det här problemet bekräftades snabbt av Infinity-ägare i våra artikelkommentarer och på vårt forum, och sedermera även av Asus.

I tisdags kväll släppte Asus en uppdatering till Infinity vilken sades åtgärda problemet. Vi lyckades aldrig få den här uppdateringen utskickad till telefonen OTA (”Over The Air”), men uppdateringen finns att hämta manuellt på Asus webbsajt.

Noteras bör att uppdateringsfilen, på hela 1 GB, bara fungerar för enheter med ”WW”-märkning under Inställningar -< Om PadFone -< ”Version” (”Baseband” om ni använder engelska som systemspråk) och telefonen är efter uppdateringen fortfarande kvar på Android 4.1 / Jelly Bean.

Filen laddas enklast ner till en dator, packas upp och placeras i roten på telefonens interna lagringsminne. Filen som skall placeras på telefonens lagringsminne är alltså ”WW_A80-10.6.9.33-0-ota-user.zip”, inte ”WW_PadFoneInfinity-10_6_9_33-UpdateLauncher.zip”.

När filen väl ligger på telefonen kopplar ni ur USB-kabeln varpå telefonen automatiskt känner av att en uppdatering finns tillgänglig och frågar om ni vill installera. Eventuellt kan ni behöva öppna Inställningar -< Om Padfone -< Systemuppdatering för att telefonen skall upptäcka installationsfilen. Kontrollera att ni har minst 30% batteri innan ni påbörjar installationen.

Telefonen stänger efter att ni har godkänt uppdatringen av sig själv och påbörjar installationen, vilken tar cirka fem till tio minuter. Alla era applikationer och inställningar skall efter installationen fortfarande finnas kvar – inget skall gå förlorat.

Som vanligt kan vi inte ta något ansvar för om saker och ting går fel vid en manuell uppdatering; om ni inte känner er helt säkra på att ni gör rätt rekommenderar vi att ni avvaktar till dess att uppdateringen istället anländer trådlöst till era telefoner, via OTA.