Avancerade spelkontrollen LYNX kostar mer än många mobiler

Postat:
14:59 - 2015-01-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Mad Catz har introducerat en avancerad och mångsidig spelkontroll kallad LYNX (företaget sätter punkter mellan varje bokstav). Konceptet är att kontrollen ska fungera tillsammans med de flesta enheter som kan spela spel, samtidigt som den är tänkt att erbjuda ergonomi och funktionalitet i nivå med kontroller för dedikerade konsoler.

LYNX har fäste för smartphone och även för surfplattor. När kontrollen ansluts till plattor får spelare knappar och styrspakar på vardera kortsida av skärmen. Enheten kan även anslutas till PC över Bluetooth. Konstruktionen går att vika ihop så att den enligt utsago får plats i en jackficka.

LYNXwithkeyboard

Genom en särskild tangentbordsmodul kan ägare skriva med hjälp av fysiska knappar. En annan modul bjuder på trackpad för musliknande funktionalitet och LYNX här även inbyggd mikrofon så röstkommandon kan utnyttjas.

Men smakar det så kostar det – LYNX har en prislapp som ligger över den för många mobiler. Mad Catz tar 300 dollar för tillbehöret. Som fotnot kan nämnas att ”Lynx” även är namnet på en portabel spelkonsol från Atari från 1989, som bland annat bjöd på en 64KB DRAM och en 3,5-tums LCD-skärm med 160 x 102 pixlar.