BankID-appen får stöd för widget på låsskärmen

Begränsat till iOS för närvarande

Postat:
15:55 - 2023-12-04
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
5

För en tid sedan lanserade BankID möjligheten att skapa ett digitalt ID-kort genom BankID-appen, vilket sedan fungerar precis som ett vanligt ID-kort på platser som godkänner legitimering med BankID, exempelvis Postnord. Enligt BankID har en miljon svenskar hittills aktiverat funktionen.

BankID har nu infört ytterligare en funktion för användare som har iOS-enheter. Från och med den senaste versionen är det möjligt att placera en widget på låsskärmen för att aktivera det digitala ID-kortet. Widgeten kan läggas till genom långtryck på låsskärmen->anpassa->låsskärm->lägg till widgetar. Instruktioner finns även på BankID:s hemsida.

Utöver stöd för widgets på låsskärmen har BankID lagt till stöd för så kallade snabbåtgärder (qick actions) som aktiveras genom att långtrycka på genvägen till BankID-appen via hemskärmen. Härifrån kan användaren sedan välja mellan snabbåtgärderna ”Skanna QR-kod”, ”Visa ID-kort” samt ”Min Historik”.

Vi noterar att BankID-appen för Android fortfarande saknar stöd för snabbåtgärder/quick actions, medan stödet för widgets på låsskärmen förmodligen dröjer ett tag eftersom det fortfarande är begränsat i Android 14 beroende på tillverkare. För Pixel-telefoner med Android 14 är det begränsat till sju förinställda genvägar i skrivande stund.