Chromecast kan snart spegla innehållet på din skärm direkt till teven

Postat:
21:24 - 2014-06-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
50

Google satsar vidare på mediaenheten Chromecast, som enligt sökjätten totaldominerar amerikanska försäljningslistorna. Den billiga lilla stickan kommer snart få en rad nya och mer avancerade funktioner, inklusive möjligheten att spegla gränssnittet i din mobil eller platta till teven.

Vad du än gör med mobilen kan således speglas på TV-apparaten via Chromecast. Av presentationen att döma fungerar det hela imponerande bra, med rapp respons och ett lent resultat. I porträttläge visas skärmens innehåll på teven med svarta kanter på båda sidorna, men i landskapsläge fyller innehållet teven.

chromecast-spegling-skarm

Det går exempelvis att få upp Google Earth på teven och Chromecast kan även spegla det mobila enhetens kamera ser. Förhoppningsvis är latensen så pass låg att det även går att spegla spel till teven.

Tyvärr verkar inte funktionen komma till alla mobiler och surfplattor. Google nämner att speglingen är kompatibel med enheter från HTC, Samsung och LG, samt utvalda modeller i Nexus-serien. Finessen rullas ut via en automatisk uppdatering av Google Play services.

En annan nyhet är möjligheten att skicka innehåll från enheter som inte är uppkopplade på samma Wi-Fi-nätverk som själva Chromecast. Det ska exempelvis gå att skicka information från en enhet som bara är online via dataanslutning.

Avslutningsvis kommer användare få ökad kontroll över bildspelet som visas i standby-läget. Det ska gå att välja mellan fotokategorier och även välja att visa bilder från specifika album du laddat upp till Google+.

chromecast-nya-funktioner

Senaste artiklarna om CHROMECAST

→ Se fler artiklar om ämnet