CMF Watch Pro 2 är en smartklocka för 740 kronor

Postat:
12:46 - 2024-07-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Utöver en telefon har Nothing idag även lanserat smartklockan CMF Watch Pro 2. Nothing har valt att använda ett RTOS istället för Wear OS. Fördelen är en batteritid på 11 dagar men funktionaliteten blir samtidigt mer i nivå med ett aktivitetsarmband än en fullfjädrad smartklocka.

Vid mer intensivt användande ska batteritiden ligga på nio dygn. Om GPS:en används konstant blir batteritiden inte mer än 25 timmar. Med energispararläget kan enheten dock hålla gång i upp till 46 dygn. CMF Watch Pro 2 erbjuder en 1,32-tums AMOLED-skärm med 466 x 466 pixlar, 60Hz, 620 nits och automatisk ljusstyrka. Skärmen skyddas av ett reptåligt glas.

Klockan har 100 urtavlor, 120 sportlägen, accelerometer, pulsmätare, syremättnadsmätare, ljussensor, Bluetooth 5.3, högtalare, samt GPS, Galileo, Glonass, Beidou och QZSS. Konstruktionen är IP68-klassad. Utöver att hålla reda på fysisk aktivitet erbjuder manicken den vanliga uppsättning finesser för sömn och hälsa.

Systemet stödjer att anpassade gester – likt att vrida eller skaka på handleden – utnyttjas för att exempelvis svara på samtal, skippa låtar eller kolla vädret. Kronan kan utnyttjas för menyval och för att navigera i gränssnittet. En särskild widgetskärm ger översikt och snabbåtkomst till funktioner.

En specialitet är att klockans boett kan tas bort och sättas tillbaka för att ändra looken. Priset ligger på 749 kronor när klockan beställs från Nothings hemsida.