Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Com Hem lanserar eSIM

Postat:
07:58 - 2020-10-07
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Com Hem lät under tisdagen meddela att de nu erbjuder sina mobilabonnemang via eSIM, vilket kort beskrivet är precis vad det låter som: ett elektroniskt SIM-kort som istället för att fysiskt placeras i en telefon laddas ned via exempelvis Wi-Fi.
De flesta telefoner har numera stöd för eSIM, utöver SIM-kortplatsen, och många telefoner har därtill stöd för att använda både ett eSIM och ett traditionellt SIM-kort samtidigt, för stöd för två abonnemang samtidigt.

Com Hems pressmeddelande i sin helhet:

Com Hems mobilabonnemang är nu tillgängligt genom eSIM, ett inbyggt elektroniskt SIM-kort som gör det möjligt att antingen välja bort det traditionella SIM-kortet, eller kombinera två nummer på samma mobil. En flexibel lösning för den som vill kombinera abonnemang och exempelvis växla mellan privatliv och jobb, eller använda ett separat abonnemang för resor utomlands. Com Hem Mobils eSIM kan beställas direkt på comhem.se eller via kundservice och aktiveras elektroniskt med en QR-kod.

eSIM fungerar i grunden som ett vanligt mobilabonnemang men medför ökad enkelhet och flexibilitet. Förutom möjligheten att ha två nummer på samma mobil går det att växla mellan flera olika abonnemang genom eSIM-profiler. Beroende på enhet och version kan upp till tio olika profiler hanteras på samma mobiltelefon.

– eSIM gör kundens hantering av mobilabonnemang smidigare och mer flexibelt. Ett klockrent exempel på digitalisering som både förbättrar och förenklar. Jag är därför väldigt glad att vi nu kan erbjuda Com Hem Mobil med eSIM till både befintliga och nya kunder, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Com Hem.

Com Hem Mobils eSIM fungerar till samtliga mobiltelefoner som stöder eSIM, vilket numera är majoriteten nya modeller (se här för en lista). För att komma igång med eSIM krävs ingen specifik app, utan abonnemanget hanteras enkelt genom telefonens operativsystem, efter aktivering på comhem.se eller via kundtjänst.

Långsiktigt underlättar eSIM även byte av nummer eller uppstart av ny mobil, eftersom kunder inte behöver vänta på att nya SIM-kort skickas ut med post. Framöver kommer dessutom allt fler uppkopplade enheter fungera med eSIM, som exempelvis smartklockor och smarta vitvaror.

Läs Com Hems eSIM-guide för att komma igång med eSIM idag.

 

Mest kommenterat

 1. Google Earth kan nu visa hur världen förändrats de senaste 37 åren
 2. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 3. Vilken Androidversion har din telefon?
 4. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 5. Utvecklare: dags att flytta viktiga menyer till botten av skärmen [Opinion]
 6. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka

Mest läst

 1. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 2. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 3. Samsung presenterar sin ”mest kraftfulla Galaxy” om två veckor
 4. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 5. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6
 6. Test: OnePlus 9 Pro

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om