Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Miljövänlig mobil söker finansiering på Indiegogo

Kostar 885kr

Postat:
10:04 - 2020-10-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Fairphone är en av få telefoner på marknaden som har full fokus på miljövänlighet, hållbar utveckling och en mer rättvis ersättning till alla i produktionsledet. En annan smartphone med miljöfokus är Teracube 2e som söker finansiering på Indiegogo.
Enheten är tillverkad av återvunnet material, även om Teracube inte säger i hur pass stor utsträckning. Konstruktionen ska vara enkel att reparera själv ifall det behövs. För att göra det lättare att komma in i chassit har inget lim använts – endast skruvar. Företaget tillhandahåller reservdelar.

Bakstycket är rentav biologiskt nedbrytbart. Batteriet har 4000mAh och är lätt att byta ut, i stil med mobiler från 2010. Teracube 2e levereras endast med själva telefonen och ett fodral. Någon laddare ingår alltså icke i paketet, för att minska mängden e-avfall. Tanken är att alla redan har tillgång till en USB-C-laddare.

Specifikationerna består av en 6,1-tums IPS LCD-skärm (720 x 1560), 4GB RAM, 64GB lagring, åttakärniga chippet MediaTek Helio A25, Bluetooth 5.0, fingeravtrycksläsare, hörlursutgång, dubbla SIM-platser och en minneskortsplats.

På baksidan sitter dubbla kameror (13MP + 8MP) medan en 8MP-sensor används för videosamtal. Priset ligger i skrivande stund på 99 dollar vilket idag motsvarar 885 kronor, men det finns ett begränsat antal kvar för den summan.

Som vanligt när det gäller gräsrotsfinansierade mobiler finns en viss risk och komplikationer kan uppstå, men företaget hoppas börja kunna leverera telefonen redan i december.

Mest kommenterat

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Sonys aptitretare inför evenemanget nästa vecka
 3. Vilken Androidversion har din telefon?
 4. Nokia introducerar X20 och X10 med tre års uppdateringar
 5. Sista uppdateringen av Google Play Music gömmer appen
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v14)

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Google-experiment visar vad som finns rakt på andra sidan jorden
 3. Samsung TV Plus kommer till Norden
 4. Hur skickar du främst meddelanden med din smartphone?
 5. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v14)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om