CyanogenMod på väg att få inbyggt Chromecast-stöd

All media ska kunna skickas till Googles TV-tillbehör

Postat:
11:38 - 2013-08-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
11

Amerikanske Androidutvecklaren Koushik Dutta, kanske mer känd som ClockworkMod, är på väg att ge ROM:en CyanogenMod inbyggt Chromecast-stöd. Genom att bygga ut ROM:ens ramverk har Koush låtit vilken app som helst som spelar ljud eller video via MediaPlayer att skicka media till Chromecast.

Funktionaliteten gäller både lokalt innehåll och innehåll på webben, som exempelvis poddsändningar. En avisering i den nedfällbara rullgardinsmenyn visar när media kan skickas till Chromecast (trots att själva appen inte stödjer det) och genom att trycka där skickas videoklippet eller ljudet till Googles mediaspelare. Videon nedan visar hur det hela går till. Om Koush lyckas programmera detta på en vecka kanske vi törs hoppas på att vanliga Android får samma stöd i framtiden?

Alla är säkert inte bekanta med ROM:ar och det kan enklast beskrivas som en anpassad version av Android som går att lägga in på befintliga enheter istället för det firmware som följde med från början. Dels är det vanligt att originalfirmware modifieras med nya funktioner och nytt utseende, men utvecklare tar även Googles källkod och gör något eget av den, som i fallet CyanogenMod. När den här funktionen kommer bli en del av CyanogenMod har Koush inte berättat än.