Är Nvidia på gång med en egen surfplatta? [Rykten]

Få tillverkare tillkännager Tegra 4-baserade produkter

Postat:
19:33 - 2013-08-09
Skribent:
| Björn E
Kommentarer:
30

Nvidia har haft det svårt med att sälja in sin Tegra 4-plattform till andra tillverkare. Ett problem som inte riktigt fanns med Tegra 3 som kvickt letade sig in bland både surfplattor och telefoner från en rad olika tillverkare. I dagsläget är ZTE relativt ensamma om att ha satsat på Tegra 4 för en telefon (Geek U988S) och Toshiba för en surfplatta (Excite Pro). Rykten gör nu gällande att Nvidia vill ta saken i egna händer och tillverka en Tegra-brandad surfplatta.

baksida

Ryktet kommer via den kinesiska sajten MyDrivers som släppt bilder på vad som ser ut som en mindre surfplatta med märkningen ”Tegra Tab”. Utifrån bilderna handlar det om en mindre surfplatta på 7-8 tum. Den har en kamera på baksidan och uttag för micro-USB och mini-HDMI. En intressant detalj är att plattan även har plats för något som ser ut som en stylus. Nvidia har tidigare ansökt om varumärket ”Tegra Tab” i USA vilket gör att bilden liksom ryktet får lite högre trovärdighet.

Frågan är varför Nvidia vill ge sig in på den minst sagt konkurrentutsatta marknaden för surfplattor. Vi förmodar att man helt enkelt vill visa vad Tegra 4 går för i något mer än den nischade spelkonsolen Nvidia Shield. Genom att ha en referensplattform kan Nvidia bättre marknadsföra sin nya plattform och demonstrera att den fungerar bra med exempelvis Android. En intressant möjlighet vore om Nvidia adopterar funktioner från Shield i sin surfplatta med stöd för att strömma bland annat spel från en dator. Det skulle i så fall vara ett sätt att differentiera sig på från andra mindre surfplattor som exempelvis Nexus 7.

Vad tror ni? Kan en Tegra 4-baserad surfplatta konkurrera med Nexus 7?