De flesta behåller gamla telefoner och resultatet av andra undersökningar

Postat:
11:45 - 2022-07-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
7

Många mobiler ligger i byrå- och skrivbordslådor då hela 67 procent tidigare i sommar svarade att de behåller sina gamla telefoner. Bara åtta procent angav att de säljer mobiler som har slutat användas, medan 16 procent låter telefoner gå i arv.

Netflix är mycket populärt på Swedroid trots vissa globala motgångar för strömningstjänsten i år. Nästan sju av tio prenumererar på Netflix. Skaran som aldrig varit Netflix-kund låg på blott 9 procent.

Elektroniska SIM-kort är fortfarande undantag snarare än regel, vilket inte är konstigt med tanke på att det mest bara är Samsung och Apple som erbjuder stöd för e-SIM idag. En tredjedel angav att de anammat e-SIM medan 21 procent svarade att de skulle byta till e-SIM om de kunde.

Hemautomation är populärt – 35 procent har automatiserat så mycket som möjligt, medan 50 procent använder automation för vissa saker i hemmet. Flest svarade att de skulle skaffa en Samsung om de behövde byta mobilmärke, med Google som tvåa (20 procent respektive 16 procent).

Mörka sidan dominerar på Swedroid då hela 73 procent alltid har mörka temat på. Nästan hälften svarade att de skulle skaffa en Pixel-telefon om serien såldes officiellt i Sverige, vilket dock dessvärre kanske aldrig kommer hända.

Många använder regelbundet en mobil plånbok, drygt sju av tio. Google Pay var populäraste alternativet med 39 procent, följt av Samsung Pay (20 procent). I en av de mer nischade frågorna framkom att svart är överlägset vanligaste färgen på mobiler i Swedroids community. I undersökningen svarade 43 procent att de har en svart mobil. Blå blev näst vanligaste färgen med 17 procent av rösterna.