En titt på 3000mAh-batteriet i LG G2

Upphöjning ger fler mAh på samma yta

Postat:
14:14 - 2013-08-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
22

LGs aktuella värsting G2 har utrustats med ett 3000mAh-batteri. Det är rätt rejält tilltaget med tanke på 5,2-tumsskärmen – Sony Xperia Z Ultra har exempelvis samma chipp och ett batteri med lika många milliamperetimmar, men en betydligt större skärm på 6,44 tum. Tillverkaren har lyckats nå högre kapacitet på samma yta tack vare ett trappbatteri – samma approach som används i Motorola Moto X.

Som går att se på bilden är batteriet i G2 inte helt plant och rektangulärt: det finns en liten upphöjning i mitten som gör att ytan kan utnyttjas bättre. Den höjningen ger G2 några extra mAh utan att telefonen för den sakens skull blir tjockare eller större. Batteriet i Moto X har som sagt samma utformning. LG har bekräftat att de tillverkar batterier åt Motorola, men det är okänt huruvida det sitter ett LG-batteri i just Moto X.

lg-g2-batteri-stegat-1

Alla tillverkare försöker naturligtvis utnyttja utrymmet på bästa vis. HTC har exempelvis ett batteri med traditionell form i One, men låter istället övriga komponenter anpassa sig till batteriet istället för tvärtom. Som fotnot kan tilläggas att G2 inte tycks ha minneskortsplats eller löstagbart batteri (som vi först trodde). Vi återkommer när vi fått slutgiltig bekräftelse från LG på den punkten.

lg-g2-batteri-stegat-3

Senaste artiklarna om LG G2

→ Se fler artiklar om ämnet