Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Mobiler från svunna tider: LG G2

Postat:
12:48 - 2021-03-24
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Nu när LG verkar sluta tillverka smarta mobiler och överge branschen, vill vi göra en nostalgisk tillbakablick och kika på vår favorit från den sydkoreanska elektronikjätten: G2. Toppmodellen släpptes hösten 2013 samtidigt som Samsung Galaxy Note 3.
LG G2 gick att köpa olåst för så pass lite som 4495 kronor kring lanseringen, cirka 2000 kronor mindre än Galaxy Note 3 och 1500 kronor mindre än Sony Xperia Z1. Prissättningen var med andra ord förmånlig, sett till hårdvaran.

G2 med CyanogenMod

En kort genomgång av specifikationerna: G2 erbjöd en 5,2-tumsskärm (LCD / 1080p), Snapdragon 800, 2GB RAM, 32GB lagring, IR-sändare, FM-radio, NFC, en bakre 13MP-kamera och en främre 2,1MP-kamera. Batteriet var med sina 3000mAh ovanligt stort för sin tid. G2 kunde utan problem hålla igång hela dagen, även vid mer frekvent användning.

På den här tiden hade telefoner ofta snabbare chipp på hösten än på våren. Galaxy S4 som släpptes på våren körde exempelvis Snapdragon 600, medan G2 erbjöd Snapdragon 800. Telefonen hade bra flyt i gränssnittet och vass multikörning för sin tid. Komponenterna var dock bara en liten del av vad som gjorde G2 till en så pass trevlig telefon.

Framförallt uppskattade vi designen och hur G2 kändes i handen. Telefonen var helt enkelt behaglig att hålla i och ramarna kring panelen var bland de tunnaste på marknaden. Nästan tre år senare, våren 2016, var G2 fortfarande den mest slimmade 5,2-tumsmobilen. Den ovanliga placeringen av ström- och volymknapparna under kameran på bakstycket krävde en viss inlärning, men blev därefter naturlig.

Om G2 hade en akilleshäl var det mjukvaran. LG:s gränssnitt vid den tiden hade en avig estetik och kunde vara onödigt krångligt. Uppdateringar till nya Androidversioner tog dessutom lång tid. Telefonen hade ringsignaler från en gosskör som inte passade alla. Systemet var samtidigt mer funktionsfyllt än standard-Android.

LG G2 utsågs till årets Androidtelefon 2013 av både Swedroids community och Swedroid. Tillverkaren nådde aldrig riktigt samma höjder i vår mening och nu kanske det inte kommer fler smartphones från LG. Är det några som har kvar en G2 i byrålådan och vad tyckte ni om telefonen?

Mest kommenterat

 1. Hur betalar du vanligtvis för din telefon?
 2. EU tar ännu ett steg mot att göra USB-C till obligatorisk standard
 3. Nokia presenterar surfplatta 6 oktober
 4. Microsoft introducerar Surface Duo 2 med konkurrenskraftig hårdvara
 5. Samsung Galaxy S22 Ultra kan bli nya Note
 6. Nokia introducerar G50 – företagets billigaste 5G-mobil

Mest läst

 1. Amazon Prime nu i Sverige
 2. Hur betalar du vanligtvis för din telefon?
 3. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 4. Nästa års OnePlus-telefoner kommer köra nytt, förenat OS
 5. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13
 6. EU tar ännu ett steg mot att göra USB-C till obligatorisk standard

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur betalar du vanligtvis för din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om