Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Evleaks: Det här är nya Chromecast Ultra [Rykten]

Postat:
19:30 - 2016-09-26
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Evan Blass, kanske mer känd som @evleaks på Twitter och till vardags reporter på sajten VentureBeat, har lyckats lägga beslag på en bild som sägs föreställa Chromecast Ultra, den nya mediaenheten från Google som det har tisslats och tasslats om en längre stund rutom i den cybernetiska etern.
Ryktet gör gällande att Google kommer presentera en rad nya enheter på det officiellt bekräftade lanseringseventet i San Francisco den 4:e oktober, däribland nya Chromecast Ultra. Ultra sägs ge oss ett för många efterlängtat stöd för 4K-video, stöd för högre bildfrekvenser (60 FPS) samt HDR-videostöd.

Prislappen får sig enligt ryktet dessvärre därmed också en rejäl knuff uppåt: från 35 amerikanska dollar till 69 amerikanska dollar, vilket i princip innebär en fördubbling. Vi på redaktionen hoppas även på bättre Wi-Fi-stöd och -mottagning, vilket lär bli nödvändigt om 4K-video skall fungera ordentligt.

Till det yttre påminner Chromecast Ultra en hel del om fjolårsmodellen av Chromecast, men Google tycks ha fimpat Chromecast-loggan och kör nu istället blott med ett ”G” som logotyp. Vi förväntar oss att även de två ryktade kommande Google-telefonerna Pixel och Pixel XL kommer få G-loggan: ”G Pixel” och ”G Pixel XL”.

Den 4:e oktober närmar sig med stormsteg och vi är mycket exalterade över vad som kan komma att presenteras. Representanter från Google skräder inte orden utan antyder att eventet kan komma att bli historiskt.
 

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidversion har din telefon?
 2. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 5. Sony kan satsa stort på mobilspel
 6. Rapport: Xiaomi och Oppo arbetar på egna chipp

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 5. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6
 6. Samsung presenterar sin ”mest kraftfulla Galaxy” om två veckor

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om