Exynos 2400 i Galaxy S24 matchar Snapdragon 8 Gen 3 i tidiga benchmark

Postat:
11:22 - 2024-01-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4

I USA har hela Galaxy S24-serien utrustats med Snapdragon 8 Gen 3. I Europa och i andra regioner är det endast Ultra som har Snapdragon, medan övriga telefoner erbjuder Samsungs egna chipp Exynos 2400.

Youtube-kanalen NL Tech har kört syntetiska benchmarks för att upptäcka olikheter mellan Snapdragon och Exynos och se hur telefonerna presterar. Galaxy S24-serien har inte släppts i butik än så det är möjligt att Samsung kommer skicka ut uppdateringar i samband med släppet som påverkar resultaten. Testet i videon jämför heller inte Exynos-versionen av S24 med Snapdragon-versionen av samma telefon.

Med detta sagt matchade Exynos 2400 ungefär Snapdragon 8 Gen 3 i Geekbench 6, Antutu och 3D Mark. Ultra fick en liten fördel i enkelkärnig och flerkärnig prestanda, medan Exynos slog Snapdragon i GPU-testet från Geekbench.

I testet 3D Mark Solar Bay som inkluderar raytracing fick Exynos även högre resultat än Snapdragon. Med andra ord visar de första preliminära testerna inga större olikheter mellan de två chippen, men fler och mer korrekta tester lär dyka upp efterhand.