Fairphone har skapat trådlösa hörlurar med löstagbara batterier

Postat:
11:34 - 2024-04-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

Nederländska Fairphone som har fokus på miljö, hållbarhet och rättvis produktion har skapat något så pass ovanligt som ett par trådlösa hörlurar med löstagbara batterier. Både batterierna i själva hörlurarna och i laddningsfodralet kan bytas ut på ett enkelt vis.

Tanken är förstås att degraderade batterier och dålig batteritid aldrig ska vara anledningen till att hörlurarna kasseras. Fairphone erbjuder tre års garanti för Fairbuds. Enligt Fairphone har de använt rättvisa och återvunna material och rättvisa fabriker.

Batteritiden är sex timmar eller totalt 26 timmar ifall Fairbuds emellanåt sätts i laddningsfodralet. Fairbuds har titantäckta 11mm högtalarelement och aktiv brusreducering (ANC). Tillverkaren nämner att något kallat ”Environmental Noise Canceling” med hjälp av sex mikrofoner ger tydligare röstsamtal och röstinspelningar.

Hörlurarna kan vara anslutna till flera olika enheter samtidigt. Konstruktionen är IP54-klassad så att hörlurarna tål regn och svett. En dedikerad app för Android och IOS ger tillgång till EQ och mjukvaruuppdateringar.

Fairphone Fairbuds kostar 149 euro när de beställs från tillverkarens webbutik.