Fem förbättringar av adressfältet i Chrome

Postat:
13:49 - 2023-10-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
2

Google har tillkännagivit fem förbättringar av adressfältet i Chrome vilka är tänkta att strömlinjeforma surfandet. Först ut är en mer avancerad och förutseende autocomplete när användaren skriver adresser.

Chrome kunde tidigare bara föreslå adresser ifall början av adressen skrivits korrekt. Nu kan webbläsaren på desktop även inse rätt adress fastän användaren bara skriver ett relaterat ord. Att skriva ”flights” kan exempelvis leda till förslaget ”https://www.google.com/travel/flights”.

Google nämner den tidigare kända nyheten att skrivfel automatiskt kan korrigeras, samt att det går att söka i bokmärkesmappar genom att bara inkludera namnet på mappen i sökfrasen. Ibland kan det vara svårt att minnas den korrekta adressen och Chrome kommer därför föreslå adresser för populära sajter, fastän användaren stavat fel eller ifall användaren aldrig tidigare besökt sidan som ska nås.

Femte och sista nyheten är att layouten för resultaten i sökfältet förbättrats på ett vis som enligt Google ökar översikten och läsbarheten.