Fler tillverkare sägs optimera telefoner för benchmarkprogram

Postat:
10:46 - 2013-10-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
42

Samsung har flera gånger blivit anklagat för att optimera sin mjukvara för att prestera bättre i vissa benchmarkprogram. Positiva resultat kan nämligen innebära god marknadsföring. Första skriverierna kom i slutet av juli i år i samband med Exynos 5 Octa-modellen av Galaxy S4 och nu senast angående prestandatester för Galaxy Note 3. Samsung svarade på kritiken i juli och menade att processorn och grafikdelen automatiskt jobbar hårdare för helskärmsappar.

Enligt Anandtech är det dock inte bara Samsung som försöker ge telefoner fördelar i populära benchmarkprogram. En rad enheter från olika tillverkare har testats och tabellen nedan visar de enheter som enligt sajten känner av benchmarkappar och därefter maxar processorns klockfrekvens och aktiverar samtliga kärnor direkt.

Sony finns inte med i testet men Asus, HTC och LG sägs ha specifika optimeringar för vissa benchmarkprogram. Däremot saknar Motorola- och Nexus-enheter dessa inslag. Hur pass stor vikt fäster ni vid syntetiska prestandatester?

fusk-tillverkare-benchmarks-tabell