Galaxy S23-ägare erfar problem med fingeravtrycksläsaren efter One UI 6.1 [Uppdaterad]

Postat:
11:27 - 2024-04-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4
S23-serien

Samsung började nyligen skicka ut den stora One UI 6.1-uppdateringen till Galaxy S23-serien och företagets senaste foldables. Enligt ett flertal trådar på Reddit (1, 2, 3) har uppdateringen dock inte bara varit positiv för alla, då vissa Galaxy S23-ägare drabbats av problem med fingeravtrycksläsaren.

Buggen tycks gälla hela trion och består av att fingeravtrycksläsaren helt enkelt inte registrerar avtrycket korrekt så att flera försök krävs för att låsa upp telefonen, eller så tar upplåsningen väldigt lång tid.

Enligt ett av inläggen kan det hjälpa att stänga av animationen för fingeravtrycksläsaren från inställningarna. Samsung är sannolikt redan medvetet om buggen och en åtgärd bör dyka upp i en kommande firmwareuppdatering.

Uppdatering 2024-04-10: Samsung kommer åtgärda problemet och har gjort följande uttalande: ”Vi är medvetna om problemen med fingeravtrycksläsaren på ett urval av enheter efter den senaste uppdateringen till One UI 6.1 och planerar att släppa en uppdatering för att åtgärda problemet. Som alltid är Samsung dedikerade till att leverera bästa möjliga användarupplevelser.”