Genom billig adapter klarar du dig med ett enda SIM-kort [Tillbehörstips]

Postat:
14:58 - 2013-03-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
45

SIM-korten har blivit allt mindre och har gått från fullstort SIM till mini, till micro och slutligen till nano. SIM står för ”subscriber identity module” och själva storleksminskningen har inte med någon teknisk utveckling att göra – det har bara tagits bort mer och mer plast kring modulen. 

noosy-sim-card-1

De som växlar mellan flera olika mobiler kan stöta på problem ifall dessa mobiler kräver olika typer av SIM-kort. Lösningen? Be din operatör skicka ett nano-SIM-kort (bör vara gratis) som går till ditt befintliga nummer och skaffa sedan en adapter för runt en femtiolapp.

Mindre SIM-kort än nano finns inte och det kan göras större med hjälp av adaptern. Vi har testat en lösning från ett företag som heter Noosy (finns bland annat här och här) och adaptern visade sig fungera utmärkt. Är det någon som känner till fler produkter med samma funktionalitet?

Uppdatering: Vissa har stött på problem när de använt den här typen av adapter i vissa telefoner. En varning är utfärdad, även om det i regel inte bör vara någon fara.

noosy-card-2