GesturePlus låter dig anpassa navigationsgesterna i Android 10, utan rootaccess

Postat:
17:31 - 2020-01-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
18

GesturePlus är namnet på ett nytt systemverktyg som låter användare anpassa navigationsgesterna i Android 10 – utan rootaccess. När appen har aktiverats kan användare gå ett steg tillbaka i gränssnittet genom att trycka på strecket längst ned.

I övrigt fungerar gesterna som vanligt – det går fortfarande att svepa upp över strecket för att gå hem, och åt sidorna för att hoppa fram och tillbaka mellan appar. Att gå tillbaka genom att svepa inåt från skärmens kanter fungerar också fortfarande.

Men att trycka istället för att svepa kan vara att föredra för vissa. Det går dessutom att välja vad som ska hända vid tryck, som att starta valfri app, ficklampan eller kameran. De som köper Pro-versionen för 20 kronor kan även ange kommandon för långtryck.

Vi har testat GesturePlus på en Pixel 4 XL och det har fungerat påfallande bra. Appen kräver en tillgänglighetstillåtelse men påpekar att den inte samlar data och inte ens har begärt internetaccess. GesturePlus är gratis i Google Play för de som kör Android 10 och vill prova själva.