Google använder AI för att visa mer korrekta öppettider i Maps

Postat:
08:26 - 2022-04-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

Butikers och restaurangers öppettider kan ändras, utan att innehavarna lägger in ändringarna i Google Maps. För att råda bot på detta och kunna visa mer korrekta öppettider har Google börjat använda artificiell intelligens.

Google har utvecklat en maskininlärningsmodell som automatiskt känner av ifall öppettiderna sannolikt är fel, och i så fall omedelbart uppdaterar öppettiderna med AI-genererade förutsägelser.

En rad olika faktorer spelar in i förutsägelsemodellen. Om butiksinnehavaren exempelvis inte har uppdaterat öppettiderna på över ett år, och många är på den platsen när butiken påstås ha stängt, kan koden inse att något bör vara fel.

Därefter används öppettiderna för liknande butiker i samma område, information från butikens eventuella hemsida, samt rentav Street View-bilder för att göra en förutsägelse. Sista steget är att crowdsourcing utnyttjas för att verifiera att maskininlärningen gissat rätt öppettider. Google kan även be själva affärerna att verifiera öppettiderna, ifall de har inlagda verksamhetsprofiler.