Google berättar om senaste ”Feature Drop” för Pixel-serien

Postat:
10:01 - 2021-12-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

Google ger Pixel-serien nya funktioner genom så kallade ”Feature Drops”. Senaste samlingen finesser är nu på väg ut till Pixel 3a och senare modeller i serien.

En nischad nyhet för Snapchat-användare är möjligheten att starta Snapchat direkt från låsskärmen, genom att dubbeltrycka på bakstycket. Funktionen släpps för Pixel 4a och framåt.

Pixel 6 och 6 Pro kan nu dra fördel av ultra-wideband (UWB). Google skriver att UWB kommer förbättra Nearby Share. Som tidigare nämnts kan Pixel 6-duon även användas som digitala bilnycklar för utvalda BMW-bilar från 2020–2022.

Den inbyggda appen Sound Amplifier har fått ett konversationsläge som gör tal tydligare i bullriga miljöer. Google använder maskininlärning för att förbättra rösten. Användare väljer vilken röst som ska förtydligas genom att peka telefonen på personen. Finessen är främst till för användare med hörselnedsättning.

Pixel-telefoner kan automatiskt identifiera musik som spelas i omgivningen. Detta sker lokalt, utan internetanslutning. En nyhet är att användare kan välja att göra en manuell sökning, samt favoritmarkera identifierade låtar så de blir lättare att hitta.

Sista tillskottet är en samling nya bakgrundsbilder i Wallpaper-appen.