Google ger användare bättre kontroll över integritetsinställningar

Postat:
15:01 - 2015-06-01
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
11

Sökjätten har lanserat en sida kallad My Account som ger användare en överblick över integritets- och säkerhetsinställningarna för Google-konton. I sitt pressmeddelande skriver Google att 93 procent anser att det är viktigt att kontrollera tillgången till sin privata information på webben och att 90 procent bryr sig om vilka uppgifter som samlas in om dem.

Enligt undersökningen, som utförts av Pew, känner dock bara 9% av användarna att de faktiskt har kontroll över sina uppgifter. Med nya verktyget vill Google förändra den saken. Manuella hanteringen av systemtillåtelser i Android M är del av samma satsning.

google-integritet-privacy-2

På ”My Account”-sidan förklarar Google vad de olika uppgifterna som finns sparade på ditt konto används till och låter användare slå av och på olika funktioner som har med historik, datainsamling, säkerhet och integritet att göra.

Det finns även inställningar för Googles riktade annonser, vilka kan stängas av. Verktyget kan nås från myaccount.google.com. Google har även en allmän informationssida om integritet och om vilken data företaget samlar in.