Google har sannolikt påbörjat utrullningen av RCS i Sverige

Postat:
18:48 - 2020-08-19
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
109

Google har sannolikt påbörjat utrullningen av RCS eller Rich Communication Services i SverigeEtt flertal Swedroid-läsare har kontaktat redaktionen och meddelat att de framgångsrikt aktiverat RCS under dagen.

Rapporterna kommer från användare bakom operatörer som Tele2, Vimla, Hallon m.fl. varför det finns god anledning att tro att det handlar om Googles operatörsoberoende implementering, som bland annat lanserats i Polen, Portugal och Italien sedan tidigare, snarare än att ett flertal operatörer utökat med funktionaliteten samtidigt.

För att testa om funktionen som Google kallar ”chattfunktioner från Google” är tillgänglig eller ej behöver användaren starta Googles meddelande-klient. Är RCS tillgängligt bör en ruta synas som låter meddela att ”Messages blivit ännu bättre” och som begär att ett avtal godkänns.

Det går även att aktivera funktionen via inställningsmenyn under menyn inställningar->chattfunktioner. För mer information tillhandahåller Google en hjälpsida med närmare instruktioner för att aktivera tjänsten samt en beskrivning av de utökade meddelandefunktioner RCS tillför i jämförelse med SMS.

Till er som testat undrar vi dels om ni får RCS att fungera och dels vilken operatör ni testar med. Redaktionen har i exemplet som syns ovan framgångsrikt aktiverat RCS bakom Vimla 2.0. Diskussionen pågår som vanligt även i forumet.

Läs mer om RCS i Swedroids artikel: Vad är RCS och vilka är fördelarna?