Google introducerar Android TV – kan agera spelkonsol

Postat:
19:51 - 2014-06-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
21

Det haglar stora Androidnyheter under utvecklarkonferensen I/O. Utöver Android L (Google har inte meddelat något namn än) har företaget bland annat introducerat Android TV. Det är en lösning för smarta TV-apparater med röstsökning, spelmöjligheter och appar. Android TV kan samtidigt fungera precis som en Chromecast.

Lösningen är baserad på Android L, det vill säga nya stora versionen av plattformen. Android TV kan installera appar från Play Store och Google samarbetar med exempelvis Netflix, så systemet kan föreslå nytt innehåll utifrån vad du tittar på.

android-tv-bild-1
android-tv-bild-2android-tv-bild-7

Användare kan genomföra röstsökningar för att till exempel få upp kontextuell information utifrån filmen eller TV-serien som visas för tillfället. De som äger en Android Wear-smartklocka kan använda handledsenheten för att styra systemet.

Spel är en väsentlig del av Android TV och lösningen kan agera konsol. Plattformen är integrerad med Google Play Games, så användare kan spela framför teven med någon som exempelvis spelar på en surfplatta eller mobil. Android TV levereras med spelkontroll.

Googles satsning på vardagsrummet kommer dels bakas in i nya TV-apparater från tillverkare som Sony och Sharp, men ska även gå att skaffa som separat box. Android TV släpps i höst tillsammans med skarpa versionen av Android L.

android-tv-spel