Google introducerar Inbox – ett alternativ till Gmail-appen

Postat:
21:07 - 2014-10-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
89

Google har idag introducerat en nyhet företaget säger att de arbetat på under flera år: Inbox. Det är ett alternativ till Gmail-appen men Google är noga att poängtera att det inte är Gmail utan en helt ny slags inkorg.

Internetjätten skriver att vi idag får fler e-postmeddelanden än någonsin och att e-post sedan starten för många år sedan blivit ett sätt att nå nästan alla människor i världen. Inbox är tänkt att göra det lättare för oss att hantera vår inkorg och överflödet av meddelanden. Google menar att Inbox arbetar för oss.

Först och främst bjuder appen på automatisk kategorisering av meddelanden, i stil med de kategorier Gmail fick förra året. Samma typer av mejl grupperas så det blir enklare att hitta. En annan finess är automatisk accentuering av viktiga meddelanden. Mejl Inbox anser är viktiga syns bättre och appen lägger dessutom till matnyttig information från webben som inte fanns i ursprungliga meddelandet.

Inbox bjuder även på inbyggda påminnelser. Dessa påminnelser kan få dynamisk bonusinformation. Om du till exempel satt en påminnelse om att du ska köpa något i en butik kan Inbox visa information om öppettider och butikens telefonnummer. Ett annat exempel är att Inbox kan peka ut var en restaurang ligger på en karta ifall du reserverat bord.

Animerad GIF - klicka för att spela upp

Animerad GIF – klicka för att spela upp

Upplägget liknar med andra ord e-postlösningen Mailbox, som efterhand köptes upp av Dropbox. Det krävs i nuläget en inbjudan för att prova Google Inbox. De som vill testa kan mejla [email protected]. Då skickar företaget en inbjudan så fort en blir tillgänglig. Användare som redan fått en inbjudan kan i sin tur bjuda in fler personer.