Google lanserar Gemini-appen i Sverige

Postat:
09:01 - 2024-06-05
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
41

Googles minst sagt omtalade chattbott Gemini, tidigare känd som Bard, lanserades i USA redan i december månad förra året, men utrullningen till resten av världen har skett långsamt och i etapper. Under onsdagsförmiddagen lät Google Sverige meddela att Gemini-appen nu officiellt kommer till Sverige, med en svensk språkversion.

Google Sveriges pressmeddelande i sin helhet:

Nu kommer Gemini-appen till Sverige!

Den nya mobila upplevelsen för Gemini och Gemini Advanced gör att du kan skriva, prata eller lägga till en bild för att få hjälp med alla möjliga saker när du är på språng.

Idag rullar vi ut Gemini mobilapp i flera länder och territorier i Europa, inklusive Sverige, så att du kan få hjälp av Gemini när du är på språng. Med Gemini-appen på din telefon kan du skriva, prata eller lägga till en bild för all slags hjälp: du kan exempelvis ta en bild på ditt punkterade däck och be om instruktioner om hur du byter det, eller få hjälp med att skriva tackkortet till brudparet i sommar. Det är ett viktigt första steg i att bygga en äkta AI-assistent som är konverserande, multimodal och hjälpsam.

För att komma åt Gemini på Android behöver du ladda ner Gemini-appen eller opta in genom Google Assistant. Du kommer då att kunna använda Gemini genom att trycka på på-knappen, svepa i hörnet på utvalda telefoner eller säga ”Hej Google.” Detta kommer möjliggöra en ny upplevelse som ger enkel åtkomst till Gemini samt kontextuell hjälp direkt på din skärm. Många röstfunktioner för Google Assistant kommer att vara tillgängliga via Gemini-appen — inklusive att ställa in timers, ringa samtal och styra dina smarta hem-enheter – och vi jobbar på ytterligare stöd-funktioner i framtiden.

På iOS rullar vi ut åtkomst till Gemini direkt från Google-appen under de närmaste veckorna. Växla till Gemini genom att trycka på Gemini-knappen och chatta med Gemini för att boosta din kreativitet, få hjälp med att skriva sociala inlägg och till och med planera en dejtkväll direkt från Google-appen.

   

Karuselltexter:

Bild 1: Växla till Gemini i Google-appen

Bild 2: Få upp Gemini över din skärm

Bild 3: Tryck på Gemini-appikonen på Android-enheter

Vi jobbar fortsatt på att göra Gemini tillgänglig för så många människor som möjligt. Genom att utöka vårt språkstöd och nå nya länder ser vi till att fler människor kan ta sina idéer till nya höjder med Gemini.

Prova de senaste funktionerna på: https://gemini.google.com/