Google Maps visar tidslinje med alla platser du besökt

Postat:
11:39 - 2015-07-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
24

Google Maps har fått en tidslinjefunktion i Androidappen och på webben. Finessen kan lista alla platser du varit på, visa semesterturer och andra ställen du besökt under året. För att det hela ska fungera behöver alternativet för platshistorik vara aktiverat.

Informationen syns bara för dig och du kan välja att radera enskilda dagar från historiken eller all sparad data. Grundtanken är att du ska få ett enkelt sätt att minnas platserna du besöker. Kanske halkade du in på ett fantastiskt fik men la aldrig namnet på minnet, eller råkade hamna på en trevlig restaurang under semestern.

platshistorik-google-maps-2

Genom tidslinjen kan användare se vad de gjort och var de har varit. Enskilda platser kan raderas, redigeras och ges egna namn. Har du tagit fotografier och laddad upp dessa till Google Photos kommer de visas i tidslinjen när du tittar på dagen bilderna fångades.

Google använder bland annat platshistoriken för funktioner i Now, Maps och Fit. Nu har användare fått en bättre översikt över och en mer handfast användning av platsinformationen som sparas. De som vill kan ändra historikinställningarna för sitt Google-konto härifrån.

platshistorik-google-maps-3google-maps-tidslinje