Google Pixel 6a påstås ha osäker fingeravtrycksläsare

Postat:
11:48 - 2022-07-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
2

Optiska fingeravtrycksläsare är ett av väldigt få exempel på smartphonemarknaden där befintlig teknik ersatts av sämre teknik. Jämfört med kapacitiva läsare är de optiska mindre säkra, träffsäkra och snabba och de kräver att skärmen är tänd.

Google fick kritik för den optiska fingeravtrycksläsaren i Pixel 6 och Pixel 6 Pro. Fastän den aktuella mellanklasstelefonen Pixel 6a erbjuder en annan fingeravtrycksläsare kan problemen fortsätta, då vissa hävdar att skannern låser upp telefonen med icke registrerade fingeravtryck.


Värt att påpeka är att påståendena blott kommer från två YouTube-kanaler vilka heller inte bevisar säkerhetsluckan, utan bara hävdar att den finns. Ena kanalen menar att två obehöriga personer kunde låsa upp Pixel 6a, medan den andra kanalen hävdar att Pixel 6a godkände ena tummen fastän fingret inte hade registrerats.

Oavsett om detta är ett verkligt och utbrett problem eller inte, är ultraljudsbaserade eller kapacitiva fingeravtrycksläsare eller Apple Face ID bättre val än optiska läsare för de som prioriterar säker biometrisk autentisering.