Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google rullar ut ”Förstärkt Verklighet” för sin navigeringsapp

Postat:
00:38 - 2019-08-09
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
I början av maj i år kunde vi läsa att Google jobbade på att ge sin oerhört populära navigeringsfunktion i Google Maps ett betydande tillskott i form av navigering via så kallad ”Förstärkt Verklighet”, i folkmun kanske mer vanligt kallat AR eller ”Augmented Reality”. Funktionen som sådan utannonserades redan förra året, på Google I/O 2018.
Det nya navigeringsläget hoppas kunna avhjälpa en av de allra största svagheterna vid navigering till fots, i städer. En digital kompass med bristfällig precision i kombination med höga byggnader som kan skymma satelliterna och därmed ha en negativ inverkan på positioneringens precision kunder göra navigering i städer till minst sagt problematisk.


Genom att kombinera kompassen och satellitpositioneringen med telefonens kamera, vilken tillåter navigeringsfunktionen att ”se” sin omgivning, hoppas Google kunna göra navigering till fots i städer till en betydligt bättre upplevelse. Därtill kan AR-funktionen även ge användaren ögonblickssnabb information om saker som sevärdheter och namn på platser och byggnader, direkt på skärmen, i realtid.

Funktionen som sådan kräver att telefonen har stöd för ramverket ARCore för Android-enheter eller ARKit för iOS-enheter. Utrullningen har redan påbörjats men det sker som så ofta med Googles nya appar och uppdateringar i etapper och det kan således dröja en stund innan alla har fått ta del av den.
 

Mest kommenterat

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Oppos nya 125W snabbladdning kan fylla 4000mAh på 20 minuter
 3. OnePlus presenterar sina första ”true wireless”-hörlurar 21 juli
 4. Realme X50 erbjuder 5G och 120Hz för 349 euro
 5. Diagnostik-app från OnePlus kan mäta batteri-hälsan
 6. Hur många appar har du på din mobil idag?

Mest läst

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 3. Vilka specifikationer vill du se i ASUS ROG Phone 3?
 4. Google råkar visa Pixel 4a på sin hemsida
 5. Diagnostik-app från OnePlus kan mäta batteri-hälsan
 6. Realme X50 erbjuder 5G och 120Hz för 349 euro

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många appar har du på din telefon idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey