Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei offentliggör egna operativsystemet HarmonyOS

Postat:
12:35 - 2019-08-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huawei har presenterat sitt egna operativsystem HarmonyOS vilket har potential att ersätta Android i företagets telefoner. Telekomjätten säger att de tills vidare valt att fortsätta med Android men hävdar samtidigt att de relativt snabbt skulle kunna byta till sitt egna system.
Plattformen är anpassad för att kunna köras på en rad enhetstyper som mobiler, smartklockor, TV-apparater och IoT-produkter. Enligt Huawei erbjuder operativsystemskärnan och arkitekturen bättre säkerhet än Linux-baserade system. Arkitekturen och mikrokärnan har mer gemensamt med Googles system Fuchsia än med Android. Utvecklare kan koda för plattformen i Java, Kotlin, C och C++.

Tanken är att det ska vara enkelt att utveckla HarmonyOS-appar som även fungerar i andra plattformar (”cross-platform”). Huawei menar att systemet är snabbare än Android, med lägre latens och animationsfördröjningar tack vare vad de kallar ”Deterministic Latency Engine”.

HarmonyOS debuterar på TV-apparater senare i år. Systemet kommer vara exklusivt för Kina inledningsvis men ska hitta fram till internationella marknader senare. Huawei har arbetat på systemet i två år.

Att konkurrera med Android och IOS på smartphonemarknaden är otroligt svårt och alla försök hittills har misslyckats. Därför lär vi inte få se HarmonyOS i mobiler i första taget, särskilt inte på internationella marknader, annat än som backup ifall Huawei skulle blockeras från att använda Android i framtiden.

Mest kommenterat

 1. Vad har du för hemskärmslayout idag?
 2. Spotify tog bort sin widget i senaste uppdateringen
 3. Samsung Galaxy Note 10+ 5G kammar hem förstaplatsen på DxoMarks topplista
 4. HTC:s senaste telefon är inte ens en HTC
 5. Samsung Galaxy Note 10 kommer aldrig stödja Gear VR
 6. Samsung Galaxy Note 10 Plus+ har världens bästa mobilskärm enligt DisplayMate

Mest läst

 1. Löst rykte: Samsung kommer släppa smartphone med grafenbatteri inom två år
 2. HTC:s senaste telefon är inte ens en HTC
 3. Misfit presenterar smartklockan Vapor X
 4. Spotify tog bort sin widget i senaste uppdateringen
 5. Samsung Galaxy Note 10+ 5G kammar hem förstaplatsen på DxoMarks topplista
 6. Vad har du för hemskärmslayout idag?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa Samsung Galaxy Note 10 eller Note 10+?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey