Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei offentliggör egna operativsystemet HarmonyOS

Postat:
12:35 - 2019-08-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huawei har presenterat sitt egna operativsystem HarmonyOS vilket har potential att ersätta Android i företagets telefoner. Telekomjätten säger att de tills vidare valt att fortsätta med Android men hävdar samtidigt att de relativt snabbt skulle kunna byta till sitt egna system.
Plattformen är anpassad för att kunna köras på en rad enhetstyper som mobiler, smartklockor, TV-apparater och IoT-produkter. Enligt Huawei erbjuder operativsystemskärnan och arkitekturen bättre säkerhet än Linux-baserade system. Arkitekturen och mikrokärnan har mer gemensamt med Googles system Fuchsia än med Android. Utvecklare kan koda för plattformen i Java, Kotlin, C och C++.

Tanken är att det ska vara enkelt att utveckla HarmonyOS-appar som även fungerar i andra plattformar (”cross-platform”). Huawei menar att systemet är snabbare än Android, med lägre latens och animationsfördröjningar tack vare vad de kallar ”Deterministic Latency Engine”.

HarmonyOS debuterar på TV-apparater senare i år. Systemet kommer vara exklusivt för Kina inledningsvis men ska hitta fram till internationella marknader senare. Huawei har arbetat på systemet i två år.

Att konkurrera med Android och IOS på smartphonemarknaden är otroligt svårt och alla försök hittills har misslyckats. Därför lär vi inte få se HarmonyOS i mobiler i första taget, särskilt inte på internationella marknader, annat än som backup ifall Huawei skulle blockeras från att använda Android i framtiden.

Mest kommenterat

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Oppos nya 125W snabbladdning kan fylla 4000mAh på 20 minuter
 3. OnePlus presenterar sina första ”true wireless”-hörlurar 21 juli
 4. Realme X50 erbjuder 5G och 120Hz för 349 euro
 5. Diagnostik-app från OnePlus kan mäta batteri-hälsan
 6. Hur många appar har du på din mobil idag?

Mest läst

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 3. Vilka specifikationer vill du se i ASUS ROG Phone 3?
 4. Google råkar visa Pixel 4a på sin hemsida
 5. Diagnostik-app från OnePlus kan mäta batteri-hälsan
 6. Realme X50 erbjuder 5G och 120Hz för 349 euro

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många appar har du på din telefon idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey