Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei offentliggör egna operativsystemet HarmonyOS

Postat:
12:35 - 2019-08-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huawei har presenterat sitt egna operativsystem HarmonyOS vilket har potential att ersätta Android i företagets telefoner. Telekomjätten säger att de tills vidare valt att fortsätta med Android men hävdar samtidigt att de relativt snabbt skulle kunna byta till sitt egna system.
Plattformen är anpassad för att kunna köras på en rad enhetstyper som mobiler, smartklockor, TV-apparater och IoT-produkter. Enligt Huawei erbjuder operativsystemskärnan och arkitekturen bättre säkerhet än Linux-baserade system. Arkitekturen och mikrokärnan har mer gemensamt med Googles system Fuchsia än med Android. Utvecklare kan koda för plattformen i Java, Kotlin, C och C++.

Tanken är att det ska vara enkelt att utveckla HarmonyOS-appar som även fungerar i andra plattformar (”cross-platform”). Huawei menar att systemet är snabbare än Android, med lägre latens och animationsfördröjningar tack vare vad de kallar ”Deterministic Latency Engine”.

HarmonyOS debuterar på TV-apparater senare i år. Systemet kommer vara exklusivt för Kina inledningsvis men ska hitta fram till internationella marknader senare. Huawei har arbetat på systemet i två år.

Att konkurrera med Android och IOS på smartphonemarknaden är otroligt svårt och alla försök hittills har misslyckats. Därför lär vi inte få se HarmonyOS i mobiler i första taget, särskilt inte på internationella marknader, annat än som backup ifall Huawei skulle blockeras från att använda Android i framtiden.

Mest kommenterat

 1. Vilket system kör din surfplatta?
 2. Skärmdumpar visar Windows 11 [Off topic]
 3. Huawei får inte delta i utbyggnaden av Sveriges 5G-nät
 4. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 5. Idag är det svensk säljstart för OnePlus Nord CE 5G
 6. TicWatch E3 erbjuder Snapdragon Wear 4100 för 210 euro

Mest läst

 1. Skärmdumpar visar Windows 11
 2. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 3. Spotify släpper Clubhouse-utmanaren Greenroom
 4. Vilket system kör din surfplatta?
 5. TicWatch E3 erbjuder Snapdragon Wear 4100 för 210 euro
 6. Idag är det svensk säljstart för OnePlus Nord CE 5G

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket system kör din surfplatta?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om