Google sänker priset på LG Nexus 4 med $100 i USA

Ny Nexus-telefon på gång?

Postat:
11:45 - 2013-08-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
78

Internetgiganten sänkte i natt svensk tid priset på LG Nexus 4 i USA och i flera andra länder där Androidflaggskeppet säljs direkt från Play Store. Modellen med 16GB internt lagringsutrymme kostar numera 249 dollar medan 8GB-modellen går på $199.

Utan hänsyn till övriga faktorer som påverkar ett Sverigepris motsvarar det 1620kr respektive 1290kr – oavsett är det väldigt billigt med tanke på hårdvaran och att kunder även får senaste versionen av Android. Prissänkningen på 100 dollar kan bero på flera saker. Det kan exempelvis röra sig om en tillfällig rea, men mer sannolikt är kanske att Google börjar bereda väg för en ny Nexus-telefon och vill sälja slut på befintliga lager.

Även i Sverige märks skillnad i försäljningen av Nexus 4. Enligt Prisjakt har få återförsäljare enheten i lager och det är dessutom många färre stora butiker än tidigare som överhuvudtaget säljer telefonen. Både LG Nexus 4 och föregångaren Samsung Galaxy Nexus presenterades i oktober, så med lite tur är det bara på sin höjd två månader kvar innan vi får se nästa mobilen i Nexus-serien.