Inför Qualcomm Uplinq 2013 [Frågelåda]

Postat:
19:42 - 2013-08-27
Skribent:
| Viktor Å
Kommentarer:
15

Halvledartillverkaren Qualcomms årliga teknik- och mobilkonferens Uplinq äger i år rum alldeles inpå IFA-mässan i Berlin, och pågår under tre dagar med start nästa tisdag, den tredje september. Vi kommer finnas på plats i San Diego för att rapportera från konferensen, och kommer bland annat få tillfälle att samtala med en representant från Qualcomm samt få en närmare titt på deras Vuforia– och IoE-koncept.

Under samtalet hoppas vi få svar på frågor som varför företaget först inte lät Google lägga upp firmwarefiler för den nya Nexus 7, som använder sig av en SoC från Qualcomm, men vi planerar också att försöka få svar på eventuella frågor som ni läsare kan ha till dem. Lämna därför gärna en kommentar nedan med era frågeställningar och funderingar – ordet är fritt, men håll det hela relevant och sakligt.

Vi väntar oss inte få se några presentationer av nya Androidprodukter under Uplinq, särskilt med tanke på den nära förestående IFA-mässan, men konferensen lär trots detta bjuda på en del nyheter av intresse för de som är intresserade av Android. Däribland hoppas vi få se en uppdaterad prognos från den amerikanska tillverkaren för den senare delen av 2013 och början av 2014, vilken inte osannolikt bjuder på en skymt av vilka Snapdragon-chipp vi kan vänta oss under det kommande året, tillsammans med statistik på hur marknaden för smartphone-processorer ser ut i dagsläget.