Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google släpper fem experimentella appar för digital hälsa

Postat:
14:28 - 2019-10-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google Creative Lab har släppt fem experimentella appar för digital hälsa. Apparna är inte exklusiva för Pixel-serien utan ska gå att ladda hem av alla.
Först ut har vi Unlock Clock som är en levande bakgrund vilken visar antalet gånger du låst upp telefonen under dagen. Potentiellt stressande information, men det kan samtidigt utgöra en god påminnelse om hur ofta vi faktiskt kollar mobilen.

Post Box stoppar alla aviseringar, klumpar ihop dem och presenterar dem på en och samma gång vid utvalda tider: schemalagda aviseringar. Vi går vidare med Desert Island som är en mycket grundläggande hemskärmsapp.

Användare får välja de sju appar de använder mest. Dessa placeras ut i form av linjer på en spartansk hemskärm. Tanken är att användare ska försöka minska antalet appar de använder och därmed bli mindre distraherade. I slutet av varje dag visar hemskärmen statistik om hur många olika appar användaren körde under dagen.

Morph är en annan hemskärmsapp. Den här gången är upplägget att användare kan skapa olika lägen beroende på plats och situation: hemma, arbete, gym, avslappning, och så vidare. Appen har med andra ord samma ”rätt appar vid rätt tidpunkt”-upplägg vi sett många gånger tidigare.


Femte appen heter We Flip och låter en grupp människor, som ett kompisgäng eller en familj, gemensamt aktivera appen samtidigt för att kunna fokusera på varandra istället för på mobilen. Om någon ändå låser upp mobilen avbryts sessionen för alla.

Mest kommenterat

 1. Apple Iphone 13 Pro och 13 Pro Max har 120Hz uppdateringsfrekvens
 2. Vilken träningsapp använder du?
 3. Apple lanserar Iphone 13 och Iphone 13 Mini: här är nyheterna
 4. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 5. Här kan du följa kvällens presentation av Iphone 13 samt Watch 7
 6. Nya rykten om påkostade Google Pixel 6 Pro

Mest läst

 1. Apple Iphone 13 Pro och 13 Pro Max har 120Hz uppdateringsfrekvens
 2. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 3. Apple lanserar Iphone 13 och Iphone 13 Mini: här är nyheterna
 4. Galaxy S22 kan bli Samsungs minsta toppmodell sedan S10e
 5. Nya rykten om påkostade Google Pixel 6 Pro
 6. Så här ser Google Keep ut med ”Material You”

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken eller vilka av dessa träningsappar använder du? [Upp till 3]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om