Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google släpper fem experimentella appar för digital hälsa

Postat:
14:28 - 2019-10-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google Creative Lab har släppt fem experimentella appar för digital hälsa. Apparna är inte exklusiva för Pixel-serien utan ska gå att ladda hem av alla.
Först ut har vi Unlock Clock som är en levande bakgrund vilken visar antalet gånger du låst upp telefonen under dagen. Potentiellt stressande information, men det kan samtidigt utgöra en god påminnelse om hur ofta vi faktiskt kollar mobilen.

Post Box stoppar alla aviseringar, klumpar ihop dem och presenterar dem på en och samma gång vid utvalda tider: schemalagda aviseringar. Vi går vidare med Desert Island som är en mycket grundläggande hemskärmsapp.

Användare får välja de sju appar de använder mest. Dessa placeras ut i form av linjer på en spartansk hemskärm. Tanken är att användare ska försöka minska antalet appar de använder och därmed bli mindre distraherade. I slutet av varje dag visar hemskärmen statistik om hur många olika appar användaren körde under dagen.

Morph är en annan hemskärmsapp. Den här gången är upplägget att användare kan skapa olika lägen beroende på plats och situation: hemma, arbete, gym, avslappning, och så vidare. Appen har med andra ord samma ”rätt appar vid rätt tidpunkt”-upplägg vi sett många gånger tidigare.


Femte appen heter We Flip och låter en grupp människor, som ett kompisgäng eller en familj, gemensamt aktivera appen samtidigt för att kunna fokusera på varandra istället för på mobilen. Om någon ändå låser upp mobilen avbryts sessionen för alla.

Mest kommenterat

 1. Dela skärmdump – visa upp din hemskärm [Undersökning]
 2. Kommer Samsung hoppa över laddare och hörlurar för Galaxy S21?
 3. Amazon.se slår upp dörrarna i Sverige
 4. Xiaomi går om Apple, blir världens tredje största smartphonetillverkare
 5. Telenor aktiverar 5G i centrala Stockholm
 6. Tecken på sökmotor från Apple

Mest läst

 1. Så här mycket varierar prisökningen mellan USA och Sverige
 2. Amazon.se slår upp dörrarna i Sverige
 3. Huawei introducerar flaggskeppet Mate 40 Pro
 4. Dela skärmdump – visa upp din hemskärm
 5. Kommer Samsung hoppa över laddare och hörlurar för Galaxy S21?
 6. OnePlus introducerar två nya Nord-modeller: N10 5G och N100

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad tycker du om Googles nya ikoner?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om