Google stänger ner konton för Glass, ingen konsumentversion i sikte

Postat:
15:56 - 2016-01-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
11

Googles satsning på datoriserade glasögon har en lång och ganska brokig historia. Tillbehöret introducerades genom en futuristisk konceptvideo för snart fyra år sedan och kallades då Project Glass. En kostsam ”utforskarupplaga” såldes sedermera till ett fåtal konsumenter och numera pågår arbetet bakom stängda dörrar.

Satsningen har fått ett separat team inom Google och kallas idag ”Project Aura”. Rapporter har hävdat att Google valt att fokusera på företagskunder och en konsumentversion är fortfarande inte i sikte.

project-glass

Kanske har det med namnbytet att göra men Google har nu tagit bort sina Glass-konton på Twitter, Instagram och Facebook. Google+-kontot för glasögonen tycks även vara på väg att försvinna, då sökjätten hänvisar följare till en supportsida.

Google-chefer har envist hävdat att projektet är viktigt för företaget och teamet bakom Aura arbetar även på andra typer av enheter som bärs på kroppen. När detta kommer resultera i faktiska produkter på marknaden får tiden utvisa, men ursprungliga Glass är numera i graven.