Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google-varianterna av One och S4 har nytt kameragränssnitt, ny bakgrund och bootanimation

Postat:
12:30 - 2013-06-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Play Store-varianterna av Samsung Galaxy S4 och HTC One som nu börjat säljas av Google i USA kör en så gott som oförändrad variant av Android 4.2.2, till skillnad mot de respektive tillverkarnas egna gränssnitt TouchWiz och Sense 5.0. Ett par nyheter har dock upptäckts som inte finns i Android 4.2.2 på Nexus-enheterna: annat gränssnitt för kameran, en ny bakgrundsbild och en ny bootanimation.

Som en parentes kan nämnas att innan Google I/O drog igång i mitten av maj räknade många med att Android 4.3 skulle lanseras under utvecklarkonferensen. Det fanns en rad rykten och indikationer, men någon ny version av Android har vi som bekant inte sett än. 

Google har som vana att ange enheters Androidversion i produktbilder genom att sätta klockan till samma tid som Androidversionen. För Android 4.1 är klockan exempelvis ställd till 4:10 och för Android 4.2 visar istället klockan tidslaget 4:20. I ett par av produktbilderna för Google-varianterna av One och Galaxy S4 står klockorna på 4:30, det vill säga Android 4.3.

Det kan betyda att Android 4.3 snart kommer släppas, men det verkar också som att Google av okänd anledning fått lov att skjuta fram Android 4.3: att de räknat med att ha gett ut en ny release av Android vid det här laget. En av nyheterna vi kan få se i Android 4.3 är det nya gränssnitt för kameran som dykt upp i One och Galaxy S4 som säljs i amerikanska Play Store.

kamera-app-android-ny-1kamera-app-android-ny-2

Appen har fått ett mer intuitivt och lättnavigerat interface än tidigare, även om designen till större delen är intakt. I nuvarande kamera-appen skymmer ibland fingret alternativen när man bläddrar, vilket ska ha åtgärdats i nya layouten. Ett par andra mindre förändringar är en ny bakgrundsbild samt en ny bootanimation, som sannolikt har ändrats för att dessa telefoner inte är Nexus-enheter. Vi ska naturligtvis hålla ett vaksamt öga på utvecklingen och återkommer så fort vi vet mer om när Nexus 4, Nexus 10, Nexus 7 och Galaxy Nexus får en ny version av plattformen.

Mest kommenterat

 1. Vilket är ditt värsta mobilmissöde?
 2. Här är Motorola Edge 20 Pro med 12GB RAM och 144Hz
 3. Huawei nu inte ens en av de fem största i Kina enligt IDC
 4. Huawei presenterar P50 Pro
 5. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome
 6. Microsoft Surface Duo 2 släpps i höst med Snapdragon 888 enligt rykte

Mest läst

 1. Samsung bekräftar att det inte kommer någon ny Note
 2. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome
 3. Oppo Watch 2 erbjuder Snapdragon Wear 4100 och upp till 16 dagars batteritid
 4. Google har fortsatt med sötsakerna internt
 5. Här är Motorola Edge 20 Pro med 12GB RAM och 144Hz
 6. Nothing debuterar genom trådlösa hörlurarna Ear 1

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket bryr du dig om smartklockor idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om