Halo – Paranoid Androids tackling av aviseringar [Video]

Postat:
13:13 - 2013-05-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
24

Utvecklarna bakom ROM:en Paranoid Android fortsätter att ta ut svängarna och ge Googles plattform nya intressanta finesser. Gänget har nu presenterat mer information om den fönsterfunktion vi såg häromdagen. Nya satsningen har fått namnet Halo (en anspelning på Androids design som kallas Holo) och ger alla appar samma typ av aviseringar som Facebook nyligen introducerade.

Facebook-finessen kallas ”Chat Heads” och visar en snygg och diskret liten cirkel när det kommer ett nytt meddelande. Användaren kan då välja att svara genom att klicka på cirkeln. Paranoid Android har tagit idén och använt den för samtliga av Androids notifikationer. 

Aviseringscirkeln går att flytta runt och när det kommer en ny avisering visas en miniatyrbild av appen i cirkeln. När man trycker på cirkeln öppnas applikationen i form av ett fönster i mitten av skärmen. Genom att bara trycka utanför fönstret kan man avfärda det och enkelt återgå till den app man arbetade i för tillfället. Halo har inte släppts än men ser ut att kunna bli ännu en god anledning att testa Paranoid Android.