Halva priset på virtuella tangentbordet SwiftKey [Tips]

Postat:
13:51 - 2013-06-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
21

Det mest framgångsrika virtuella tangentbordet i Play Store, och även ett av de allra bästa, är SwiftKey från den brittiska utvecklaren med samma namn. SwiftKey erbjuder en mycket effektiv autokorrigering och är bra på att föreslå ord och förutspå meningar.

Tangentbordet har sålts i mellan en till fem miljoner exemplar och är varmt uppskattat av användare överlag. Det är naturligtvis till viss del en smaksak, men konkurrenten Swype är dock kanske till och med snäppet vassare. Båda tangentborden har stöd för svepbaserad textinmatning och på den punkten är Swype bättre då det alltid varit dess specialitet. 

Halvt överraskande tycks faktiskt Swype även vara en aning bättre på autokorrigering under vissa omständigheter, vilket förmodligen enbart beror på att Swype bara kan hantera ett språk i taget. I SwiftKey går det att aktivera upp till tre språk samtidigt: tangentbordet känner automatiskt av vilket språk du skriver på för tillfället. I Swype växlar användaren istället mellan språk manuellt och korrigerar därför bara ord utifrån en ordlista åt gången, vilket verkar ge en mindre fördel åt Swype.

Oavsett vilket tangentbord man föredrar är SwiftKey värd sin slant – särskilt idag då det säljs för halva priset i Play Store. Utvecklaren firar nämligen att de nått 150 000 femstjärniga recensioner i Googles programbutik och har därför under en begränsad tid halverat priset, som nu ligger på 13 kronor. De som vill passa på att slå till kan bege sig till Play Store.

Senaste artiklarna om SWIFTKEY

→ Se fler artiklar om ämnet