Här är Samsungs runda Tizen-klocka Gear S2

Postat:
10:53 - 2015-09-01
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
29

Efter alla aptitretare har Samsung nu introducerat sin runda smartklocka Gear S2. Företaget säljer även en variant kallad Gear S2 Classic med svart design och läderarmband. Användare kan byta armband själv om så önskas.

Gear S2 kör Samsungs egna operativsystem Tizen och blir således ännu ett alternativ till Android Wear. Ramen kring skärmen är vridbar och kan kontrollera gränssnittet på olika vis. Klockan har även en fysisk hemknapp och tillbakaknapp.

samung-gear-s2-bild-2samung-gear-s2-bild-3samsung-gear-s2-sportig-2samsung-gear-s2-sportig-3

Det kommer gå att köpa en 3G-modell av Gear S2 (i alla fall i vissa regioner) som utrustats med e-SIM. En annan finess Samsung tar upp är möjligheten att använda klockan som betalningsmedel via NFC, men tillverkaren skriver inte när eller var funktionen kommer vara tillgänglig.

Vi finner även funktioner som aktivitetsregistrering 24 timmar om dygnet och visning av aviseringar från ansluten smartphone. Hårdvaran består av 512MB RAM, 4GB lagring, en dubbelkärnig 1GHz-processor som sägs vara optimerad för smartklockor, NFC, Bluetooth 4.1, Wi-Fi, gyroskop, accelerometer, barometer och pulsmätare.

samung-gear-s2-bild-5

Skärmen är 1,2 tum stor och av typen Super AMOLED, med 360 x 360 pixlar. Det ger en pixeldensitet på 302PPI vilket är ovanligt högt för en smartklocka och på gränsen till vad Apple kallar ”Retina”.

Vad har då Samsungs nya smartklocka för batteritid? Enligt företaget räcker en laddning av 250mAh-batteriet i 2-3 dagar vid normalanvändning. Konstruktionen är IP68-certifierad och klockan har därmed samma nivå av vattentålighet som Sonys senaste Xperia-enheter.

Ett frågetecken är kompatibiliteten, då tidigare Tizen-klockor krävt utvalda Samsung-telefoner. Gear S2 kommer visas upp under IFA senare i veckan. Pris och releasedatum meddelas vid ett senare tillfälle.

samung-gear-s2-bild-4 samsung-gear-s2-sportig-4