Har du intresse av pekpenna för telefon? [Undersökning]

Postat:
15:06 - 2022-02-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
42

Tidiga smartphones med pekskärmar erbjöd inte gränssnitt som optimerats för just pekskärmar. Windows Mobile hade exempelvis ett plottrigt UI med väldigt små objekt som var svåra att pricka med ett finger.

Pekskärmarna var dessutom resistiva på den tiden. Därför var det vanligt att tidiga smartphones med pekskärm styrdes med pekpenna. En ny era inleddes när Apple introducerade första Iphone sommaren 2007 med en kapacitiv pekskärm och ett gränssnitt som designats för fingertryck.

Galaxy Note 10: S-pen och USB-C-port

Steve Jobs ogillade pekpennor och sa rentav ”who wants a stylus?” under presentationen av Apples första Iphone. Sedan dess har pekpennor varit nischade. Många förknippar sannolikt pekpennor i moderna smartphones med Samsung, S Pen och Note-serien.

Who wants a stylus? – Steve Jobs

En pekpenna i sig kan idag framstå som meningslös ifall pekpennan saknar tillhörande specialiserad mjukvara. Men som många Note-ägare sannolikt kan intyga finns det användningsområden för pekpenna även idag. Några exempel är att signera PDF och andra dokument med mobilen, snabbt skriva ned anteckningar (som kan göras om till digital text), eller illustrationer och annat kreativt arbete.

Samsung tror uppenbarligen fortfarande på pekpennor för telefoner i och med att Note-serien levt vidare genom vårens Galaxy S22 Ultra. Med anledning av detta undrar vi hur pass stort intresse du har av pekpennor för mobiler? Är du redan frälst, eller har du inget intresse alls av en pekpenna idag?

Har du intresse av pekpenna för telefon?

  • Nej, inte alls (37%, 800 röster)
  • Kan komma till pass ibland (37%, 795 röster)
  • Ja, mycket användbar (26%, 552 röster)

Antal som röstat: 2 147

Loading ... Loading ...