Hör och häpna: Zuckerberg tycker Quest 3 är bättre än Apple Vision Pro

Postat:
14:46 - 2024-02-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6
Quest 3

Meta-chefen Mark Zuckerberg har lagt upp en recension av Vision Pro – Apples headset för utökad verklighet. Inte helt oväntat anser Zuckerberg att företagets egna motsvarighet Meta Quest 3 är bättre än Apple Vision Pro.

Zuckerberg säger att han först bara trodde Quest skulle vara mer prisvärd eftersom Vision Pro kostar runt sju gånger mer, men efter att ha testat Apples headset anser Zuckerberg att Quest är en bättre produkt, rakt av.

The Zuck menar att Quest är bättre ”för de allra flesta saker folk använder blandad verklighet till”. Han hävdar att Quest sitter bekvämare på huvudet, har ett bredare synfält och att bilden är skarpare när han rör huvudet, med mindre rörelseoskärpa.

I sin Instagram-video medger dock Meta-chefen att Apples rörelsespårning som används för menyval är riktigt bra. Han passade på att påpeka att Quest har ett större utbud, med tillgång till Youtube- och Xbox-appar.

I slutklämmen orerar Zuckerberg om de öppna och stängda modeller som uppstått vid varje ny generation av datorer. Zuckerberg vill att de öppna modellerna, som han räknar Quest till, ska vinna precis som Microsoft gjorde en gång i tiden.