HTC har hittills sålt runt 5 miljoner exemplar av One

Postat:
19:11 - 2013-05-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
78

Att HTCs framtid hänger på toppmodellen One är en överdrift, men tillverkaren är onekligen i stort behov av en försäljningsframgång. Ene grundaren och nuvarande VD:n Peter Chou har rentav sagt att han kommer avgå ifall One inte blir den succé företaget behöver.

Den taiwanesiska tillverkaren, som var allra först ut med att släppa en Androidtelefon, har kämpat i motvind senaste tiden. One har hyllats av en i stort sett unison kritikerkår, men det behöver inte nödvändigtvis innebära att mobilen når ut till många människor.

I en intervju i WSJ har Peter Chou nu berättat att One sålts i runt fem miljoner exemplar under telefonens första månad på marknaden. En respektabel siffra med tanke på en relativt blygsam marknadsföringsbudget. Enligt Chou har efterfrågan varit större än tillgången, delvis på grund av komponentbrist.

Företaget har kunnat dubblera produktionen av One under maj, vilket kan komma att synas i försäljningssiffrorna längre fram. Samtidigt innebär fem miljoner exemplar att Samsung än så länge är ohotad, med 10 miljoner sålda Galaxy S4 på under 30 dagar.