Huawei Mate 40 Pro har bäst kamera enligt DxoMark

Postat:
13:18 - 2020-10-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Efter att ha testat Mate 40 Pro anser DxoMark att Huaweis telefon har den bästa mobilkameran, både för de bakre kamerorna och de främre. Enheten fick 136 i betyg för det bakre kamerasystemet och 104 för det främre.

Topplistan domineras av kinesiska tillverkare som Xiaomi, Oppo, Vivo och just Huawei. Samsung återfinns först på en sjundeplats, med Galaxy S20 Ultra. I sitt test prisar Dxo det dynamiska omfånget, autofokusen, porträttbilder och detaljnivån vid inzoomning.

Videostabiliseringen anses vara utmärkt, tillsammans med låga brusnivåer för video både utomhus och inomhus, samt korrekt vitbalans och ”behaglig färgrendering”. Bland nackdelarna nämns bland annat att bilder tagna med telefoto-objektivet ofta kan vara ur fokus, samt att skärpan varierar mellan bildrutor vid videoinspelning under vissa scenarier.

DxoMarks allmänna poäng tar inte hänsyn till att användare kan prioritera olika saker. Vissa kanske bara är ute efter den bästa stillbildskameran och bryr sig mindre om videoinspelning, eller om supervidvinkel respektive telefoto. Hela testet går att ta del av här.