Humane har skapat en ny form av fickdator: alternativ till smartphone

Postat:
20:19 - 2023-05-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
7

För ett par veckor sedan fick vi en glimt av kommande manick från ett företag kallat Humane som bildats av före detta Apple-anställda. Nu har hela presentationen av enheten publicerats online.

Manicken drivs av artificiell intelligens och saknar skärm. Istället kan uppgifter projiceras på användarens handflata, som exempelvis vem det är som ringer vid inkommande samtal. Användaren kommunicerar med och styr enheten genom tal.

 

Manicken fungerar som en digital assistent. Den kan bland annat agera översättare, läsa upp summeringar av mejl, meddelanden och kalenderevent, samt skanna innehållsförteckningar av matprodukter för att se om maten är lämplig för användaren att äta.

Humane anser att förstärkt verklighet och virtuell verklighet utgör en barriär mellan oss och världen. Idén men den här nya typen av fickdator (den är en typ av dator och vilade i hans bröstficka) är att användaren ska kunna vara mer närvarande i nuet och ha bättre koll på omgivningen.

Hur bra allt kommer fungera i praktiken, om enheten ens når markanden, återstår att se, då vissa aspekter av presentationen kan vara tillrättalagda. Humane säger att de kommer meddela fler detaljer senare i år.