Nystartade Humane visar upp ny typ av sci-fi-liknande wearable

Postat:
08:55 - 2023-04-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3

Ett företag kallat Humane bildat av två före detta Apple-anställda har en ny typ av wearable på gång. Humane anser att headsets och smartglasögon är för isolerande och har skapat en skärmlös AI-baserad manick som kan projicera ett gränssnitt direkt i handflatan.

I dagsläget är det mesta om projektet fortfarande hemligt men enheten visades upp under ett TED-föredrag (som inte har släppts än). Själva enheten vilade i en bröstficka och började automatiskt projicera gränssnittet när användaren höll upp handflatan.

Manicken kan ta emot röstkommandon och göra översättningar av text på objekt i verkligheten via en kamera. Enheten, som i dagsläget saknar namn, ska även kunna översätta tal så att det går att ha realtidskonversationer med någon som talar ett okänt språk. Mjukvaran pratar då med en AI-genererad röstmodell som efterliknar användarens egna röst.

Andra specialfunktioner som nämns är automatisk sammanfattning av möten, med en punktlista som innehåller viktiga delar från mötet användaren kanske missat. Mjukvaran sägs även kunna informera om inkommande aviseringar i stil med den artificiella intelligensen i Her: ”Du har fått ny e-post, Bethany skickade några bilder”.

Den integrerade kameran ska även kunna användas för matvaruanalys för att se om användaren kan äta viss mat utifrån eventuella dietrestriktioner eller allergier. I ett exempel hölls en Milkybar upp framför enheten och användaren frågade om han kunde äta den. Mjukvaran svarade ”en Milkybar innehåller kakaosmör, eftersom du är intolerant bör du kanske undvika att äta den”.

Enheten väcks inte med en särskild fras i stil med ”hey, Google” utan aktiveras istället genom att bara knacka på den. Vad tror ni om idén?