Humane lanserar en helt ny typ av wearable kallad AI Pin

Drivs av teknik från OpenAI

Postat:
21:02 - 2023-11-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Humane har nu ikväll introducerat AI Pin – en helt ny slags manick som bärs på plagg. AI Pin för tankarna till de små smarta och röstbaserade telefonerna som används i sci-fi-filmen Her, men AI Pin saknar skärm helt och hållet.

Konstruktionen ansluts till plagg med hjälp av magneter. Själva enheten väger inte mer än 34 gram och den har utrustats med en icke specificerad Snapdragon-processor, en 13MP-kamera, satellitnavigering, ljussensor, magnetometer, accelerometer, gyroskop, 4GB RAM och 32GB lagring. Konstruktionen rymmer även Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, högtalare och en laserprojektor som kan projicera ett gränssnitt på handflatan.

AI Pin lyssnar inte ständigt utan måste aktiveras manuellt genom trycka på en touchpad. Så fort enheten lyssnar tänds en lampa för att låta omgivningen veta att den registrerar vad som sägs. Manicken skulle kunna beskrivas som en skärmlös och AI-driven liten smartphone och digital assistent, utan skärm och utan appar.

När gränssnittet projiceras på handflatan kan användare interagera med menyerna genom handgester och att vrida och luta handen på olika vis. För att göra ett menyval räcker det exempelvis att nypa ihop tummen och pekfingret. Utöver att aktivera lyssningsläget kan pekplattan användas till att starta realtidsöversättningar, svara på samtal, kontrollera volymnivåer och ta kort.

Enligt Humane kan användare fråga AI Pin vad som helst, när som helst. Allt som du idag kan fråga ChatGPT bör du kunna fråga AI Pin. Enheten drivs i grunden av teknik från Microsoft och OpenAI. I ett av många exempel frågar användaren om ett textmeddelande som en viss person skickat angående en utställning. AI Pin berättar vad utställningen heter, vad den har för öppettider och kan påminna användaren om att gå dit.

Vilka riktar sig AI Pin egentligen till? Humane är först att erbjuda djup integrering av stora språkmodeller (chattbottar) i en fysisk enhet, men dylika funktioner är även på väg till smartphones. Kanske är målgruppen främst de som tycker smartphones stjäl för mycket tid och uppmärksamhet och vill prova något helt nytt, eller de som vill ha en personlig assistent i bröstfickan som komplement.

Humane påpekar att användare kan välja vilka som ska kunna nå dem via samtal och meddelanden, för att minska distraktionerna. Viktiga samtal och meddelanden släpps igenom. Mjukvaran kan summera alla meddelanden och samtal genom kommandot ”catch me up”. En annan finess som poängteras är möjligheten att analysera näringsvärdet i mat som hålls upp framför AI Pin, samt att enheten kan hjälpa användare nå kostmål.

AI Pin kostar 699 dollar i USA men kräver även ett abonnemang som kostar 24 dollar i månaden. Kostnaden går till molntjänsterna som behövs för att överhuvudtaget kunna använda enheten, men inkluderar även ett telefonnummer med mobildata. Humane verkar bara ha lanserat AI Pin i USA, där den blir tillgänglig i början av 2024.

Mer information finns på Humanes hemsida.