Hur mycket hade du varit villig att betala för ett Spotify för filmer? [Undersökning]

Postat:
15:37 - 2023-03-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
43

Marknaden kryllar av videoströmningstjänster men en tjänst som motsvarar Spotify fast för film finns inte och kommer av en rad olika anledningar förmodligen aldrig finnas – i alla fall inte närmaste åren. Med ”Spotify för film” avser vi en enda strömningstjänst där i stort sett varenda film går att se.

Tvärtom blir utbudet av filmer alltmer uppdelat bakom separata tjänster. Alla större filmbolag verkar vilja ha en egen tjänst där de samlar och låser in det egna materialet. Om vi fortsätter med Spotify-liknelsen hade denna högst hypotetiska tjänst fått filmer så fort de släpps digitalt utan fördröjning och utan regionala skillnader, på samma vis som när en skiva släpps så finns den med få undantag att strömma direkt, globalt.

Ersättningsmodellen hade även varit liknande där rättighetsinnehavarna får olika stora delar av en gigantisk pott utifrån hur många gånger deras filmer har spelats upp. Detta är förstås rent önsketänkande då vad som kommer närmast denna vision i dagsläget är illegala torrents, men hur intresserad hade du varit av en dylik tjänst? Och tror ni vi någonsin kommer få se en (legal) tjänst som motsvarar Spotify, fast för film?

Hur mycket hade du varit villig att betala i månaden för en tjänst som har varenda film?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...