IFixIt öppnar upp Samsung Galaxy S5, ger den medelmåttigt betyg

Postat:
15:43 - 2014-04-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
31

Amerikanska reparationstjänsten IFixIt plockade nyligen isär One M8 för att se hur lätt den är att laga själv. Företaget ansåg att HTCs senaste toppmodell är svår att reparera och gav enheten två av 10 i betyg. Nu har IFixIt gett Samsung Galaxy S5 samma behandling.

Till skillnad mot föregångarna Galaxy S3 och Galaxy S4, som båda fick 8/10 i betyg, menar företaget att S5:an är förhållandevis svår att laga ifall komponenter går sönder. IFixIt ger beröm för batteriet, som naturligtvis är väldigt enkelt att byta själv.

sgs5-ifixit-1

Skärmen sägs vara relativt lätt att byta, men enheten får minus i kanten av att skärmen hålls fast av mycket lim och att det krävs rejält med hetta och bändning för att få bort panelen utan att den spräcks. Tyvärr behöver skärmen tas bort för att ens komma åt övriga komponenter, vilket innebär en risk då den som sagt är svår att demontera.

Flera komponenter i Galaxy S5 är samtidigt modulära och enkla att byta separat enligt IFixIt, som kamerorna, 3,5mm-jacket, vibrationsmotorn och högtalarna. Sammanlagda betyget landar på medelmåttiga betyget 5/10 i reparationsvänlighet.

sgs5-5-10

Senaste artiklarna om IFIXIT

→ Se fler artiklar om ämnet