Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Ingen ny hårdvara presenterades på Google I/O – är ni besvikna?

Postat:
08:12 - 2015-05-29
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Årets version av Google I/O bjöd som väntat på mängder av nyheter i mjukvaruform; tillskott, förbättringar och förändringar. Vi fick bland annat se smakprov på kommande Android M, Android Pay presenterades och förbättringar av utvecklarverktyg tillkännagavs.
Men trots den strida strömmen betydande nyheter på Google- och Androidfronten var det många som reagerade på att Google inte presenterade någon ny hårdvara överhuvudtaget. Få hade förvisso på allvar förväntat sig att en ny Nexus-telefon (eller två) men aningen fler hade kanske hoppats på en smygtitt en ny Nexus-tablet.

Vidare fanns det förhoppningar om en Nexus-klocka, men framför allt tycks många (inklusive oss på Swedroid-redaktionen) ha förväntat sig att Google skulle presentera en uppdaterad version av sökjättens mäkta populära TV-sticka Chromecast.

Chromecast har sålts i mer än 17 miljoner exemplar globalt, men börjar med nästan två år på nacken bli lite ålderstigen. I slutet av 2014 såg vi att en ny version av Chromecast dök upp hos amerikanska FCC, och med tanke på att den första Chromecast släpptes i juli 2013 kändes en officiell första titt på Chromecast 2 under I/O-mässan, i slutet av maj, som tämligen naturlig.

Högt på önskelistan för de allra flesta ligger sannolikt stöd för 4K-upplösning, mer/snabbare RAM, stöd för 5GHz samt ac-standarden via Wi-Fi och bluetooth.

Hade ni läsare förväntat er någon ny hårdvara under årets I/O? I sådant fall vad? Vad hade ni mest av allt, realistiskt, önskat er i hårdvaruväg? Vad saknar ni mest i nuvarande version av Chromecast?

Senaste artiklarna om GOOGLE IO 2015

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. Vilket operativsystem körde din första smartphone?
 2. Google Stadia släpps snart för Android TV
 3. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 4. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 5. Google släpper andra öppna betaversionen av Android 12
 6. Google berättar om nya funktioner för Pixel-serien

Mest läst

 1. Google lägger ned en app du förmodligen aldrig använt
 2. Vilket operativsystem körde din första smartphone?
 3. Modifierad Samsung Galaxy S10 Plus erbjuder 14000mAh
 4. Rykte: Samsungs nästa telefoner med vikbara skärmar har påtagligt lägre pris
 5. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 6. Amazon, Reddit och Twitch med flera är offline

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket operativsystem körde din första smartphone?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om