Iphone 5 har över dubbelt så responsiv skärm som Androidkonkurrensen enligt nytt test

Postat:
13:45 - 2013-09-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
67

Agawi, ett företag som specialiserat sig på att strömma appar från molnet till mobiler, har skapat ett test för att mäta latens i smartphoneskärmar. Mycket av företagets jobb handlar om att minska responstiderna för att göra apparna mer responsiva. De har använt den kunskapen för att mäta hur pass känsliga skärmarna är i olika mobiler. Agawi kallar testet för TouchMarks och de har bland annat använt en Arduino för att genomföra kontrollen.

Enligt Agawi är Apple Iphone 5 mer än dubbelt så responsiv som den känsligaste Androidtelefonen de testade, vilken var Samsung Galaxy S4. Androidmobilerna hade mellan 114 – 123 millisekunder i svarstid medan Iphone 5 landade på 55ms. Varje enhet testades minst 50 gånger.

iphone-5-skarm-kanslighet-2

Agawi menar att Apples försprång dels kan ha att göra med att själva skärmen i Iphone 5 helt enkelt har lägre latens än de andra i testet. Företaget nämner även hur IOS är programmerat och uppbyggt som en potentiell förklaring. Hur upplever ni känsligheten i era pekskärmar och tror ni det här är något som märks vid vanlig användning eller mest bara syns i testresultat?